BetuweCup 2018 te Maurik en Try-out concert in Aalst

Zaterdag 27 oktober 2018 staat voor O.B.K. Brakel de deelname aan de BetuweCup 2018 op het programma. De laatste editie in 2016 werd door O.B.K. Brakel gewonnen als eerste orkest van buiten de Betuwe.

Het programma dat O.B.K. Brakel o.l.v. dirigent Leon Vliex zal brengen begint met een openingswerk van Jan Van der Roost, The Swan on the Hill. Dit statige openingswerk begint in het lage register en etaleert een breed hoofdthema waarin het lage koper meteen de toon zet, gesteund door een continue slagwerkcadans. Het betreft een echt klankstuk, zonder een grote virtuositeit of complexiteit, maar met een prima evenwicht tussen statische en dynamische elementen.

Het beoordelingswerk is van de componist Mark Camphouse in een arrangement van Jan Nellestijn, A Movement for Rosa. Dit werk, een quasi symfonisch gedicht, werd gecomponeerd van augustus tot november 1992 en bevat drie contrasterende aaneengesloten delen. Het eerste deel verklankt Rosa’s eerste jaren, vanaf haar geboorte(4 februari 1913) t/m haar huwelijk met Raymond Parks(1932). Het tweede deel beeld de jaren vol racisme en de strijd voor gelijkheid uit. Het derde deel is behoorlijk krachtig en sereen.┬á De hymne: “We shall overcome” is te horen aan het einde. De laatste maten van het werk zijn geschreven om ons te wijzen op de nog steeds aanwezige racistische extreme groeperingen en het gerelateerde geweld.

Het opreden van O.B.K. Brakel in het Gemeentehuis te Maurik staat gepland om 13.30 uur, de jury bestaat uit de heren Danny Oosterman en Tijmen Botma.

Als try-out voor deze BetuweCup staat er voor vrijdagavond 26 oktober a.s. een concert gepland in dorpshuis ’t Gement te Aalst. Naast O.B.K. Brakel zal als eerste optreden fanfare O.B.K. Well o.l.v. dirigent Harrie Jansen. Dit orkest zal in november deelnemen aan een concertconcours te Veldhoven en brengt deze avond haar concoursprogramma met o.a.: “Between the Two Rivers”.

Dit try-out concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis!

Reacties zijn gesloten.